Een goede toast champignon ruik je een paar uur nadien nog steeds omwille van de hoeveelheid look en bestaat uit meer dan een hoopje grijze paddenstoelen op een sneetje brood. Met deze standaard tips maak je de lekkerste versies:
-Varieer en neem verschillende soorten paddenstoelen. Ze hebben namelijk elk hun eigen specifieke smaak.
-Er is maar één goede manier om de champignons te bakken en dat is in een heel hete pan en met een grote klont boter. Champignons moeten mooi bruin zien aan de buitenkant en door ze te bakken in goede boter zorg je voor extra smaak. Champignons vragen nu eenmaal wel wat vetstof
-Bak de paddenstoelen in een antikleefpan
-Rooster je boterham in een broodrooster en bak hem daarna ook nog even in de pan waar je de champignons in bakte zodat het brood al die lekkere sappen kan opnemen.
-Een vleugje citroensap en wat peterselie doen wonderen.
-Kruid goed door met peper en zout.
Voila, nu maak je gegarandeerd de zaligste toast champignon. Over naar mijn receptje!
Ingrediënten
- 2 pistolets (bagnat broodjes)
- Mengeling champignons naar keuze
- Lookboter
- Verse peterselie
- 1 citroen
- Hoeveboter
- 1/4 butternut
- Water
- zout en peper
Instructies
Verwijder de schil van de butternut. Snijd 1/4 in blokjes. De rest kan je invriezen of soep van maken.
Kook de blokjes kort in een grote kom gezouten, kokend water. Giet ze af en hou opzij.
Smelt een klontje lookboter en gewone boter in de pan en laat warm worden. Zorg dat de boter niet verbrand. Bak de champignons mooi krokant en schud geregeld met de pan. Voeg zo nu en dan een klontje lookboter toe en kruid met peper en zout.
Bak de butternut nog even mee.
Snijd wat een paar blaadjes peterselie fijn en voeg de blaadjes toe.
Voeg eventueel een paar druppels citroen toe voor extra frisheid.
Toast de broodjes, giet de champignons even in een aparte kom. Dop de broodjes in de pan en laat ze nog even bakken in de pan restjes.
Serveer
Geen reacties