-ovenkip met asperges en krieltjes-
De eerste lentezon schijnt door de barst in de houten plank waarmee ik het raam heb dichtgetimmerd. De poten van mijn houten tafel smeulen en op het kampvuur in het midden van de living bak ik een eitje. Een kwestie van kracht op te doen. Mijn vers geslepen speer en de munitie voor mijn katapult staan netjes tegen wat ooit een stoel is geweest.Klaar om later, wanneer het donker en veilig is, op pad te gaan. Op zoek naar rijst, spaghetti en een rol toiletpapier. Door de conserventelefoon, je weet wel zo twee blikken met een koord er tussen gespannen, meld ik onze status aan de leden van mijn community. ” Jelle geniest punt. Of is het genozen. Punt. Voorraad vaatwasblokjes bijna op. Punt. Hoest daar? Punt. Over!
In dit recept pekelen we de kip 24-48 uur. Op die manier wordt hij niet alleen extra mals, hij krijgt ook een betere smaak!
Ovenkip met asperges en krieltjes
Ingrediënten
- 1 hoevekip
- 150 gram zout
- 50 gram suiker
- Aromaten (tl look, tl oregano)
- 2 eetlepels currypoeder
- 2 tenen look
- 1/2 citroen
- Peper
- bussel asperges
- 250 gram krieltjes
- olijfolie
Instructies
Pekel de kip 24 tot 48h op voorhand. Wrijf de kip in met het zout, suiker en aromaten. Stop het in een zakje en laat een hele tijd rusten in de koelkast.
Haal de kip er daarna uit en spoel hem af. Dep het droog met keukenpapier en kruid met currypoeder.
Zet de oven op 200 graden.
Stop de citroen en look in de poep van de kip.
Snijd de krieltjes in 4 gelijke partjes zonder ze te schillen.
Breek het achterste van de groene asperges. Snijd de asperges in 3 stukken.
Leg alles in de ovenschotel en leg de kip daarop. Giet er een scheutje olijfolie over en zet 50 min in de oven.
Zet op het einde de kip nog 5 min op grillstand met een extra scheutje olijfolie.
Laat de kip 10 min rusten onder folie en serveer.
Probeer ook zeker deze gerechtjes met kip eens!
Geen reacties