Pasta met geroosterde butternut saus en oesterzwam

november 26, 2017

Van alle pompoenen – niet dat ik ze allemaal ken – is de butternut mijn favoriet. In de soep, gebakken, in de oven geroosterd,… ik hou van alle mogelijke varianten. Het allerliefst maak ik er saus van. Na dit gerechtje zal je vast wel begrijpen waarom.

Als je niet veel tijd hebt dan kan je de blokjes butternut gerust koken in bouillon of water maar als je echt een optimale smaak wil dan rooster je mijn lievelingspompoen het best in de oven. Een wereld van verschil, zeker als je nog wat extra aromaten toevoegt. Bovendien hoef je zo de pompoen niet te schillen en das toch ook weer wat werk en snijwonden uitgespaard.

Dit gerecht heeft zoals de pasta alla Norma van vorige keer, niet perse iets van vlees of vis nodig aangezien oesterzwammen al vrij vlezig zijn van textuur. Werk je bord af met gerapste Parmezaan, krokante pompoenpitten en fijngesneden bieslook en je hebt een topper van een doordeweeks gerecht of een ideaal gerechtje om mee uit te pakken bij je vrienden. Smakelijk!

Dit heb je nodig:

 • 1 butternut
 • 3 tenen look
 • thijm, laurier,.. (optioneel)
 • olijfolie
 • oesterzwammen
 • pompoenpitten
 • bieslook
 • spaghetti

Zo ga je te werk: 

 1. Verwarm de oven op 220 graden.
 2. Snijd de butternut in twee en leg ze in een ovenschaal. Verwijder de putten en maak in elke helft een klein kruisje. Stop er een teentje look in. Besprenkel met olijfolie en eventueel wat tijm, laurier,…
 3. Zet in de oven voor een halfuurtje tot het vlees zacht is.
 4. Doe een handvol pompoenpitten in een pan. Je hoeft geen vetstof te gebruiken. Schud geregeld met de pan zodat de pitten niet aanbakken. Zet aan de kant.
 5. Verwijder het vruchtvlees met een lepel uit de pompoen. Doe samen met de look in de blender. Voeg een scheutje olijfolie toe, kruid met een snuif zout en mix tot een fijne saus.
 6. Bak de oesterzwammen krokant aan op een hard vuur.
 7. Kook de pasta zoals vermeld op het pakje.
 8. Giet de pasta af en hou nog een beetje van het pasta water bij de pasta. Roer de saus er door.
 9. Doe de pasta in een bord, serveer met de oesterzwammen en werk af met Parmezaanse kaas, bieslook en de gepofte pitten.

Smakelijk!

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter