Pladijs met sinaasappel, witloof en amandelen

september 25, 2020
Pladijs

-Pladijs met sinaasappel, witloof en amandelen-

Omdat de vissen door Corona niet meer in scholen mochten zwemmen, werd de strijd om het kroontje van de visverkiezing 2020 zware individuele strijd. Uiteindelijk bleek de pladijs aan het langste eind van de hengel te trekken en werd hij bekroond met de titel van vis van het jaar. Met  ‘2020 wordt vree wijs met de pladijs’, kwamen zijn ambities al vrij snel aan boven water. De pladijs beloofde de uitgenodigde journalisten een paar vernieuwende gerechten en boeiende reportages. Getuige deze reportage in samenwerking met The Messy Chef op radio 2 en dit spannende gerechtje met witloof en sinaasappel.

Tussen ons gezegd en gezwegen, dit visje is ‘poepsimpel’ om klaar te maken. Laat hem bij voorkeur even kuisen door de visboer en bak hem op de graat voor extra veel smaak. Gewoon 3 minuutjes langs beide kanten en klaar! In onderstaand recept geef ik je nog een paar tips mee. Schol!

Op de website van Lekker van bij ons kan je overigens nog meer info vinden over deze heerlijke viss.

Pladijs met witloof, amandelen en sinaasappel

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 2 stronken witloof
  • 2 tenen look
  • 1/2 appelsien
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Een paar takjes verse peterselie
  • 3 klontjes boter
  • 1 el olie
  • peper en zout
  • 2 eetlepels amandelnoten

Instructies

1

Snijd de witloof doormidden. Smelt een klontje boter in de pan en bak de witloof op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Voeg 4 eetlepels water toe en dek de pan dan af met een deksel of een velletje bakpapier. Als je er makkelijk door kan met een mesje dan zijn ze klaar.

2

Dep de vis eerst goed droog met keukenrol. Dat zorgt ervoor dat de boter niet teveel spat.

3

Kruid met zout, peper doe ik op het einde omdat die veel sneller verbrand.

4

Smelt de boter in de pan en voeg ook een scheutje olie toe. Dat voorkomt dat de boter verbrand.

5

Bak de vis op de velkant voor ongeveer 3 minuten. Let ondertussen ook de teentjes look in de pan. Na 3 minuten verlaag je het vuur een beetje en draai ie de vis om. Als de vis klaar is, leg hem dan op een bord en kruid met peper.

6

Blus de bruisende boter met het sap van de sinaasappel. voeg fijngesneden peterselie en de kappertjes toe. Giet de boter over de vis en werk af met amandelnoten en snufje zout.

 

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter