Mexicaanse hotdog met cheddar saus en Doritos

augustus 22, 2017

 

Hotdogs zijn hip. Hot, zo zou je wel kunnen stellen. Je ziet ze tegenwoordig op elk street food of food truck festival en onze goede vriend Jeroen Meus zette de hype nog wat extra kracht bij door Würst op te starten. Tijd om dus ook even mijn favoriete hotdog het net op te gooien. Geen traditionele mosterd- worst- zuurkool combinatie maar één met bijpassende sombrero. Want Mexicaans, daar ben ik zot van.

Oh ja, raar maar waar maar ik eet mijn hotdogs nog steeds het liefst met de typische Zwan worstjes. Echt culinair zijn die natuurlijk helemaal niet maar soms weegt het jeugdsentiment nu net even iets zwaarder door.

Dit heb je nodig:

  • Hotdog broodjes
  • Worsten ( duh!)
  • Geraspte cheddar 150g
  • 150 ml room
  • Potje mais
  • Lente ui
  • 1 rode ui
  • Sriracha saus
  • jalapeño pepers
  • 1 zak Doritos naar keuze
  • 1 teentje knoflook

Zo ga je te werk:

Doe de room in een pan. Voeg daar een teentje look en een drie tal jalapeño pepers ( Schijfjes) aan toe. Doe de kaas erbij en laat het geheel een kwartiertje op een laag vuur pruttelen. Mix tot slot alles in een blender en kruid bij met peper en zout. De cheddar saus is klaar. Je zal zien, zelfgemaakt is deze duizend keer lekkerder.

Warm de worsten op en stop de broodjes in de oven. Beleg rijkelijk met mais, ajuin, lente ui, de jalapeño pepers en werk af met de cheddar saus en eventueel wat sriracha saus. Breek wat Doritos chips in je handen ( ik verkies de sweet paprika) en bestrooi je hotdog ermee.

Smakelijk!

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter