Wat een heerlijk, zonnig dagje om voor het eerst met z’n drietjes thuis te komen. We hebben net een heel druk weekend achter de rug en hoeveel ‘brol’ en ‘bucht’ heb ik de afgelopen dagen van vermoeidheid en weinig tijd niet allemaal binnen gespeeld. Echt, van dat ziekenhuis eten kreeg ik elke avond spontaan weeën. Nu we niet meer hoeven te leven op dozen pralines, gebakken schoenzolen in Maizena saus met bruine broccoli en geribbelde paprika chips gedopt in een glas cava, kunnen we onze gewone eetpatronen terug verder zetten. Nouja, gewoon…
Goed, de zon schijnt dus nog steeds en dan breng ik graag de zomer terug in mijn bord. Job well done! Check volgend receptje eens en laat me even weten wat je er van vindt.
Ik maakte dit receptje in samenwerking met Lidl. Wist je trouwens dat Lidl volop gaat voor duurzaam gevangen vis? Zo ga je bij Lidl bijvoorbeeld geen Noordzeetong vinden omdat die niet duurzaam beschikbaar is. Alle andere vis (zowel vers als ingevroren) is 100 % duurzaam en op jaarbasis verkopen ze maar liefst 500 ton verse ASC zalm. Belangrijk om daar toch heel eventjes bij stil te staan.
Nog op zoek naar gerechtjes met zalm? Bekijk deze even.
Quinoa salade met gebakken zalm, avocado, radijs en passievrucht dressing
Ingrediënten
- 2 moten zalm (ASC label)
- 2 passievruchten
- 5 radijsjes
- 130 gram quinoa
- blokje groentenbouillon
- 1 bakje tuinkers
- 1 avocado
- komkommer (halve)
- handje hazelnoten
- peper en zout
- optioneel: erwtenscheuten, Oost Indische kers om af te werken
Instructies
Kook de quinoa gaar in groentebouillon zoals beschreven op het pakje.
Giet af, roer er een lepel olijfolie door en laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de radijsjes in plakjes en de komkommer in blokjes. Hak de hazelnoten fijn en doe alles bij de quinoa. Kruid de quinoa met peper en zout.
Snijd een avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd in reepjes en kruid de avocado nog eens extra met peper en zout.
Snijd de passievrucht open en vang de pitjes op in een mengkom. Kruid met peper en zout en meng er in een straaltje olijf olie bij (zo een kleine 4 eetlepels). Simpeler kan het niet! Ik ben zelf niet erg van van te veel pitjes dus haal graag even de dressing deels door een fijne zeef.
Bak de zalm krokant in de pan tot wanneer die mooi gaar is.
Meng de zalm onder de quinoa salade en werk af met de frisse dressing, tuinkers en eventueel wat erwtenscheuten of Oost Indische kers (optioneel)
Geen reacties