Rijstschotel met mosselen, garnalen en erwtjes

juli 24, 2019
rijstschotel

-Rijstschotel met mosselen, garnalen en erwtjes-

Vandaag negeer ik code rood en doe ik gewoon lekker wat ik anders zou doen. Netflix, genoeg drinken en binnenblijven! De geur van mosselen en tomaat bij het ontbijt was niet bepaald aangenaam zo naast dat van een vers gezet tasje koffie, maar ik kook nu eenmaal graag in het begin van de dag zodat ik voor het avondeten niet zo heel veel meer moet doen. Een rare gewoonte dat mij rust geeft. Rust en honger! Ik typ hieronder snel even het receptje uit voordat de toetsen van mijn toetsenbord smelten.

Mijn excuses voor het feit dat dit stukje even creatief geschreven is als de weersvoorspellingen op de laatste pagina van het Nieuwsblad, maar zelf voor een coole gast als mijzelf is het dus ook soms te warm. Ha!

Op zoek naar een ander gerechtje met mosselen? Klik dan hier.

Rijstschotel met mosselen, garnalen en erwtjes

By Jelle Beeckman Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1 zakje rijst voor 2 personen (150 gram)
  • 1 halve blik tomatenblokjes
  • Peper en zout
  • 1 teen look
  • 1 ui
  • Snuifje paprika poeder (dat mag gerookte zijn)
  • 1 puntje chili
  • bouillon blokje ( half vis)
  • water
  • zak scampi
  • overschotje mosselen of verse mosselen
  • basilicum
  • olijfolie
  • diepvrieserwtjes

Instructies

1

Fruit de look en ui aan in een pan met vrij hoge rand. We maken alles klaar in 1 pan.

2

Doe de rijst er bij en laat even meebakken. Kruid met de chili en paprika.

3

Doe de tomaat er bij gevolgd door een verbrokkeld half blokje visbouillon en een scheut water zodat alles onder staat.

4

Laat de rijst ongeveer 20 min koken (afhankelijk van wat op pakje staat) en voeg telkens wat water toe.

5

Voeg de laatste 5 minuten de scampi en eventueel verse mosselen toe tot dat die open gaan. Gebruik je een restje mosselen, wacht dan tot het laatste moment om deze toe te voegen.

6

Roer voor serveren de erwtjes er door. Die hebben niet lang nodig en blijven zo lekker groen en krokant.

7

Werk af met verse basilicum.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter