/

Gnocchi met zoete paprika, mascarpone en krokante aubergine koekjes

januari 22, 2018
Gnocchi

-Gnocchi met zoete paprika, mascarpone en krokante aubergine koekjes

Als de champagne maar niet opgeraakt, de houdbaarheidsdatum van de ganzenlever bijna verstreken is, de voor oudejaarsavond aangekochte chips en nootjes hun crunch dreigen te verliezen en als de frituurhapjes dringend de vriezer uit moeten om plaats te maken voor soep en diepvrieserwten, wie bellen ze dan? Juist ja! This guy!

23 januari zijn we ondertussen en ergens lijkt het hier soms alsof de eindejaarsfeesten nog bezig zijn. Een etentje hier, een uitgesteld kerstfeestje daar,… Ik poets mijn tanden met champagne, zo lijkt het. De feesten hangen nog serieus in, maar ook onder, de kleren en daar probeer ik nu komaf mee te maken. Een man mag ook wel eens zagen over zijn toenemend gewicht en ongezonde levensstijl. Toch? Zo niet doorbreek ik graag even alle taboes. Met mijn toegenomen gewicht is het overigens net wat gemakkelijker geworden om ‘dingen te doorbreken’.

Februari wordt bijgevolg niet alleen een alcoholloze maand maar ook een maand waar ik wat bewuster wil gaan eten. Minder alcohol, minder vettig eten en minder vlees. Tournee minerale meets tournee veginale. Hmm, die klonk in mijn hoofd precies iets beter dan hoe ik het hier nu zie staan :p. Goed, je snapt wat ik bedoel. Het was overigens ook een belofte van mij  om hier meer vegetarische gerechten te posten voor jullie. Dus, bij deze.

Hoe zit het bij jullie? Ook nog steeds aan het nagenieten (lees: lichamelijk aan het afzien) van de feestdagen?

Zin in een ander vegetarisch gerechtje? Check dan deze gerechten eens.

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

 • 2 zoete rode paprika's
 • 1 potje mascarpone (250 gram)
 • 1 teen look
 • 2 aubergines
 • basilicum
 • peper, zout
 • olijfolie
 • 2 eieren
 • paneermeel
 • lepel bloem
 • gedroogde oregano
 • tabasco
 • kant en klare gnocchi

Instructies

1

Zet je oven op 250 graden (grill stand). Doe de paprika's samen met een teen look in een ovenschaal en zet ze 10 minuten onder de grill tot het vel zwart ziet. Draai ze om en laat ze nog eens 10 minuten inzitten.

2

Haal de paprika's er uit en stop ze in een zakje (bvb Ikea zakje). Laat 5 minuten rusten. Haal de paprika er uit en verwijder het vel. Dat zou heel gemakkelijk moeten gaan. Verwijder de pitjes en doe de paprika's in de blender samen met het teentje look (gepeld uiteraard) en doe er de mascarpone bij. Mix tot een gladde saus. Kruid met peper en zout en een paar druppels tabasco.

3

Snijd de aubergine in dunne plakken en leg ze verspreid over het aanrecht op een vel keukenpapier. Strooi er wat zout over en laat even liggen. Het zout zal een deel van het vocht wegnemen. Laat een kwartier staan, dep af met keukenrol.

4

Neem 3 kommen en vul de ene met bloem, de andere met de eieren en de laatste met de paneermeel. Kruid het paneermeel met peper, zout en gedroogde oregano.

5

Wentel de aubergine door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de paneermeel.

6

Kook de gnocchi ondertussen al dente zoals beschreven op het pakje. Giet ze af en hou 2 eetlepels van het kookvocht over om bij de saus te doen. De zetmeel in het water zal je helpen om de saus te dikken.

7

Bak de gepaneerde aubergine schijfjes krokant aan in een anti kleef pan.

8

Giet de saus door de gnocchi, presenteer de aubergine schijfjes op je bord en werk af met verse basilicum

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter