Rode curry met kip en Jasmin rijst

september 9, 2021
rode curry

Tijdens de eerste les lichamelijke opvoeding speelden we reis rond de wereld. Daar, tijdens die eerste les, werden de knikkers verdeeld. Daar werden de eerste groepjes gevormd, de eerste klasleiders stonden er op. Hoe verder je kwam in de lagere school, hoe uitdagender het parcours van juffrouw Ann werd. Van op de plinten kon je met één van de springtouwen aan de andere kant geraken. Daar was een tropisch eiland gemaakt van groene turnmatten en banken die schuin tegen het klimrek stonden. Een lange aanloop tussen de hoepels was belangrijk om een hoge sprong op de springplank kunnen maken richting de bok. Daarna volgde een zwier met het touw over de hete lava en een sprong van op de plint in de azuurblauwe hoogspringmat. Daar, op de eindbestemming, wachtte eeuwige roem

Vandaag speel ik rijst rond de wereld met deze pittige, home made rode curry en sticky jasmin rijst van Tilda. Tilda is een premium rijstmerk dat nu ook te verkrijgen is in België. De smaak staat centraal en daagt je uit nieuwe culturen te ontdekken. Dus. Spring en duik de keuken in, beslis zelf hoe heet de lava in je curry is en laat je daarna vallen op een wit, jasmijnen matje. Heerlijk!

 

Ingrediënten

  • • 4 gedroogde pepers
  • • 1 tl garnalenpasta
  • • 1 sjalotje
  • • 2 tenen look
  • • 1 stuk gember (2cm)
  • • 1 citroengras
  • • 2 tl suiker
  • • Sap van 1 limoen
  • • 1tl koriander poeder
  • • 1 tl komijn
  • • 2 tl paprikapoeder
  • • 300 g kippendijen
  • • Handje vol kerstomaatjes
  • • 5 curryblaadjes (optioneel)
  • • Verse koriander
  • • 250 ml kokosmelk
  • • 150 ml kippenbouillon
  • • 3 stengels lente-ui
  • 200 g Tilda Jasmin rijst.

Instructies

1

Laat de gedroogde pepers een paar uur weken in water. Haal ze er uit en doe ze in de blender samen

2

met de look, sjalotje, garnalenpasta, gember, citroengras, suiker, limoen, koriander, komijn en

3

paprikapoeder. Blend tot een zachte pasta.

4

Doe een scheutje olie in de pan en bak de kippendijen krokant op het vel. Kruid met peper en zout.

5

Als de kip gebruind is, voeg dan een lepel van de pasta toe. De rest kan je bewaren, of gebruiken als

6

je het pittiger wilt. Bak de pasta 1 minuut mee, voeg curryblaadjes toe samen met kerstomaten,

7

fijngesneden lente-ui, kippenbouillon en kokosmelk. Laat 45 pruttelen op een zacht vuurtje.

8

Kook de rijst zoals beschreven op het pakje. Giet af. Werk de curry af met nog wat fijngesneden

9

lente-ui en de koriander en serveer met de heerlijke rijst

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter