/

Roomsaus, gehaktballen en champignons

januari 13, 2021
Roomsaus, gehakt en champignons

-Roomsaus, gehaktballen en champignons-

Room is room. Alles wat minder is, is melk. Melk is lekker, maar het is geen room. Een auto heeft vier wielen en is daarom een auto. Wil je een auto kopen, maar toch liever eentje met minder wielen dan spreekt men van een brommer of in sommige gevallen een fiets. Je kan er ook mee rijden, dat wel. Maar het is geen auto. Snap je? Room is gewoon room.

Probeer ook zeker dit receptje eens!

 

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 1 el boter
  • 300 g worst (bvb varken of gemengd)
  • 250 g mengeling champignons
  • 1 teentje look
  • 3 el whiskey, rum of cognac
  • 100 ml rundsbouillon
  • 200 ml room (+30%)
  • peterselie
  • serveer met: kroketjes, patatjes,...

Instructies

1

Smelt de boter in de pan. Neem de worst in je hand en haal er telkens een klein hoopje vulling uit die je vervolgens in de pan laat vallen. Dit is een manier om erg snel gehaktballetjes te maken. Voeg ook de champignons toe. Bak ze op een vrij hoog vuur zodat ze mooi kleuren. Pers er na 1 minuut de look bij.

2

Als de champignons en gehaktballetjes mooi gebruind zijn, blus dan met de alcohol en de rundsbouillon. Laat tot de helft inkoken op een hoog vuur, voeg de 200 ml room toe en kruid met flink wat peper. Werk af met fijngesneden peterselie

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter