Steak met mascarpone en broccolini
Ingrediënten
- 2 steaks
- 1 sjalotje
- 1 teen look
- 1/2 bouillonblokje rund
- 4 eetlepels mascarpone
- 50 ml water
- 1 goeie scheut whiskey
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 300 g aardappelen (zachtkokend)
- 1/2 citroen
- 2 uien
- 1 el Maizena of bloem
- Broccolini 250 gram
- Klont boter met scheutje olijfolie
Instructies
Verwarm de frietketel op 140 graden. Snijd de aardappelen in partjes en frituur ze tot ze gaar zijn. Giet ze af op een vel keukenpapier en koel af in de koelkast.
Verzet de frietketel naar 190 graden.
Snijd de sjalot en look fijn. Bak aan in een klont boter op een zacht vuurtje. Blus met een scheut whiskey. Voeg de bouillon toe samen met water en mascarpone. Roer tot je een gladde dikke saus hebt en voeg dan de kaas toe. Kruid goed met veel peper.
Bak de broccolini in een klontje boter. Kruid met peper en zout en bak tot wanneer ze gaar zijn.
Snijd de ui in partjes en wentel ze in de bloem/maizena. Frituur ze op 190 graden tot krokant en goudbruin.
Frituur de aardappelpartjes krokant.
Kruid de steak met peper en zout. Zorg dat hij al een halfuurtje uit de koelkast is. Bak krokant in een hete pan met daarin een klont boter en olijfolie. Bak ongeveer 1 minuut langs beide kanten voor saignant. Laat heel even rusten en serveer met de rest van de ingrediënten en werk af met een beetje citroensap.
Geen reacties