/

Aardappelsalade met venkel, erwt, heilbot en avocado dressing

januari 23, 2019
aardappelsalade

-Aardappelsalade met venkel, erwt, heilbot en avocado dressing-

Seg, als ik een foto neem van mijn eten dan ziet dat er toch een stuk anders uit hoor, Jelle. Wat zijn de geheimen achter die mooie plaatjes?

Wel, de komende weken deel ik met jullie een aantal tips die er voor zullen zorgen dat je foto’s nog beter scoren op Instagram. Het belangrijkste? Blijven oefenen en daglicht gebruiken. Dat lijkt een heel logische tip, maar het is wel de beste. Mooie foto’s maken gaat nu eenmaal niet over één dag. Je zou eens moeten kijken op mijn Instagram pagina naar de eerste foto’s die ik daar postte. Echt een wereld van verschil, al zeg ik het zelf. Blijven oefenen en experimenteren dus!

De tip van vandaag: wil je een foto maken van een salade? Zorg dan dat al je ingrediënten uitermate fris en vers lijken. Dat kan je doen door je groenten of kruiden op koud water te zetten en door de salade net voor het nemen van je foto nog even te besprenkelen met datzelfde water of met een scheutje olijfolie. Roer ook niet direct de hele dressing door je salade.  Je zal zien dat je salade er een stuk frisser uitziet op foto.

Iets over deze aardappelsalade? Wel, het is een super gemakkelijk recept en wat mij betreft een zalig gerechtje om op de brunch tafel te zetten. Veel verse ingrediënten, veel vitaminen en veel contente mensen aan tafel.

Recept in samenwerking met Lidl Belgium.

Bekijk ook zeker deze aardappelsalade met prei eens!

 

Ingrediënten voor: 2-4

Ingrediënten

  • • 1 venkel
  • • 100 gram diepvrieserwten
  • • 1 avocado
  • • 120 gram zure room
  • • ½ teen look
  • • Gerookte heilbot (naar keuze)
  • • 300 gram aardappelen (vastkokend)
  • • 1 stengel lente-ui
  • • Peper en zout
  • • Olijfolie
  • • Ijskoud water

Instructies

1

Zo ga je te werk:

2

1. Haal de diepvrieserwten uit de diepvries. Laat ze ontdooien. We serveren ze rauw.

3

2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze afkoelen.

4

3. Doe de avocado in de blender (of mixer) samen met de zure room, een lepel olijfolie en een halve teen look.

5

4. Mix tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

6

5. Snijd de lente-ui fijn.

7

6. Snijd de venkel flinterdun met behulp van een mandoline. Oppassen voor de vingers!

8

7. Leg de venkel in ijskoud water. Zo blijft die lekker fris en krokant.

9

8. Meng alle ingrediënten door mekaar en leg er een paar plakjes gerookte heilbot op

10

9. Kruid met peper en zout en werk af met de avocado dressing en een paar takjes venkelgroen.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter