/

Choco met st Môret, croque met peer en hazelnoot

september 27, 2020
Choco met st Môret, croque met peer en hazelnoot

-Choco met st Môret, croque met peer en hazelnoot-

Mijn tuinstoelen liggen lang uitgerekt op het gras dat al een paar maand geen gras meer is. De sparren van de buren hebben een laagje naalden op de veranda gelegd waardoor ik wel iet groen heb om naar te kijken vanuit de keuken. Ik laat de scherpe wind buiten verder razen en de verstopte dakgoot overlopen. Het doet mij weinig tot niets dat de zomer mij abrupt verlaten heeft. Zonder afscheidsbriefje, de afdruk van de laatste stralen op mijn wangen reeds vervaagd. De herfst heeft zijn romantiek ook al valt er niet mee te dichten. Ik zak in de zetel, mijn voeten rusten op het poppenhuis van mijn dochter. Geen idee naar wat ik aan het kijken ben, ik hoef het niet na te kunnen vertellen. Op mijn schoot ligt een bordje met meer dan wat ik nodig heb om de eerste grauwe zondagse middag door te komen.

Voor deze croque maakte ik een heerlijke chocopasta met roomkaas. Niet alleen lekker op deze manier geserveerd, maar ook gewoon een zalig ontbijt. Ik bedoel een boterham met choco… Dat mag toch nog wel e?

Dit is een betaalde samenwerking met st Môret. 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • • 8 sneetjes brood (naar keuze)
  • • Klontje boter
  • • 150 gram chocolade
  • • 50 gram hazelnoot
  • • 1 vlootje St.Moret
  • • Snufje zout
  • • 1 peer

Instructies

1

1. Snijd de korstjes van het brood.

2

2. Rooster de hazelnoten even in een droge pan en hak ze daarna fijn met je mes of met een kleine keukenrobot.

3

3. Doe de St.Moret in een glazen kom samen met de chocolade. Kruid met een klein snufje zout. Zet 2 minuten in de microgolfoven. Haal de kom er uit meng met een spatel alles onder mekaar. Voeg de hazelnoot toe. Giet in een leuk potje en laat opstijven in de koelkast.

4

4. Snijd met een mandoline of met een scherp mes dunne plakjes van de peer.

5

5. Neem telkens 2 boterhammen. Smeer ze in met de choco en leg er de plakjes peer tussen.

6

6. Smelt een klontje boter in een grote pan. Bak de croque krokant langs beide kanten en serveer.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter