‘Kalkoen met gekarameliseerde appeltjes, spruitjes en foie gras’
Het hoeft niet allemaal zo gecompliceerd te zijn hoor, zo’n menu op Kerst of oudejaarsavond. Er zijn vermoedelijk wel nog velen onder ons die de feestdagen eerder in beperkte kring vieren of zelf gewoon oud en nieuw ingaan met zen tweetjes. Geen probleem, waarom ook niet, maar het is dan vaak niet echt de moeite om erg lang in de keuken te staan. Verleidelijk is het dan om snel even een volledige maaltijd bij de slager te halen, maar je kan ook perfect iets heel gemakkelijk maken dat er toch lekker feestelijk uit ziet. En een beetje zeuren mag!
Zo maakte ik dit gerechtje vorige week klaar voor mijn vriendin in minder dan 30 minuten tijd. Bij Kerst hoort kalkoen, maar zo’n volledig beest klaarmaken voor een kleine groep is krankzinnig, toch? Dan is zo’n kalkoenborst een stuk makkelijker te bereiden en ook erg smakelijk. Voor de appeltjes heb ik een beetje gezeurd. Bij Lidl vond ik namelijk deze voorverpakte appeltjes van Delicieux. Ook aan saus maken heb ik niet veel tijd besteed. Ganzenlever, je bent er voor of niet, past namelijk super goed bij kalkoen en je kan het heerlijk laten smelten over het vlees en je groentjes. Dus geen saus en een beetje gezeurd met de appeltjes, maar toch super feestelijk en erg lekker.
En dat maakt dit gerecht dus echt ideaal voor een iets ‘intiemer eindejaarsfeestje’ zonder al teveel voorbereidingswerk.
Recept in samenwerking met Lidl.
Trouwens, ga op 26 september zeker eens kijken op deze blog want ik heb groot nieuws dat ik dan zal aankondigen:)!
Stoom de spruitjes beetgaar in gezouten water en giet af onder koud water. Kruid de kalkoenborst met peper en zout en bak aan in een klont boter (ongeveer 10 min op een zacht vuur) Verwarm de appeltjes zoals beschreven op het pakje. Hak de noten fijn Maak de pommes duchesse klaar in de friteuse of in de oven. Als het vlees gaar is, doe de spruitjes dan ook nog even in de pan om ze terug op te warmen. Kruid ze bij. Serveer warm en laat er een blokje foie gras over smelten.Ingrediënten
Instructies
Geen reacties