Valentijn special: tips & tricks voor onze datende medemens

februari 5, 2018

tips voor een geslaagd diner

Niet alleen bij mannen maar ook bij de vrouwen gaat de liefde door de maag. Een date binnenkort? Kies er dan eens voor om zelf te koken in de plaats van je date een peperdure maaltijd te betalen op restaurant. Een man die kan koken heeft misschien toch een streepje voor op die date die ze vorige week nog gehad heeft. Als ze daarna dan nog uit het niets vraagt of ze moet helpen met de afwas, then it’s a keeper old chap! Is het thuis koken voor een date volledig onbekend terrein voor jou? Geen zorgen, met deze simpele tips & tricks vind je de weg wel. Gewoon even proberen, wie weet. Het enige nadeel dat wij kunnen bedenken is dat je de volgende ochtend misschien ontbijt zal moeten voorzien. Maar hé, dat nemen we er dan maar bij zeker.

JE BENT NIET OP DATE MET EEN WALRUS

Lekker, genoeg maar met mate. Zorg dat je date voldoende gegeten heeft (dan kan ze ook een glaasje meer drinken), maar prop haar ook niet vol.

Je met liefde bereidde maaltijd moeten weg gooien is zonde, een date die je achteraf naar de zetel moet rollen en zich in foetus houding in de zetel moet nestelen omdat ze overvol zit, is dat ook. Niemand voelt zich aantrekkelijk voor het andere geslacht als je het gevoel hebt dat je gaat ontploffen… Kook lekker en genoeg maar zorg dat ze nog energie heeft voor het dessert 😉

LEG NIET METEEN AL JE TROEVEN OP TAFEL

Gooi niet meteen al je voltreffers op tafel. Kook gerechten waarmee je vertrouwd bent maar zorg er ook voor dat je ze op de tweede date (want die komt er huis als je deze tips en tricks volgt) niet noodgedwongen een Dr. Oetker pizza moet voorschotelen.

WEES VOORBEREID

Voorbereiding is alles. Zorg dat je haar uitermate boeiend verhaal over die keer dat ze naar Frankrijk ging met haar vriendinnen en ze zodanig hard verbrand was dat ze een week geen bh kon dragen, niet hoeft te missen omdat jij nog te druk bezig bent met het kuisen van je groenten.

Het eten mag dan wel lekker zijn, als je daarvoor drie uur in de keuken moet staan dan zal dat niet in dank worden afgenomen. Bedenk ook, hoe langer jij in de keuken staat, hoe meer kans dat je haar geeft om je appartement te inspecteren (Alert!). Kortom, zorg ervoor dat de meeste onderdelen van je gerecht klaar staan. Dat stukje vlees kan je last minute bakken. Showcooking!

DOE NIET ALSOF JE EEN 3 STERREN RESTAURANT RUNT

Maak het jezelf niet al te moeilijk. Hiermee bedoelen we uiteraard niet dat je ze fish sticks met frieten en spinazie moet voorschotelen. Even pochen met je kookkunsten kan maar niemand zit te wachten op een gouden snapper klaargemaakt op zoutsteen, texturen van zeewier en een gel van algen. Of wel?

ACHTERHAAL HAAR LIKES EN DISLIKES

Wil je haar uitnodigen voor een romantisch dinertje? Probeer te achterhalen wat haar likes en dislikes zijn. Een rosé gebakken lamskroontje voorschoteld aan een doorwinterde vegetariër? Oeps! Geen probleem, die moelleux aux chocolat zal dat wel goed maken! Wat zeg je, je bent lactose intolerant? Euuuuhhhh.

DURF MET JEZELF TE LACHEN

Zwart geblakerde boontjes? Meer zout in de saus dan in de dode zee en zand in de spinazie? Durf ook eens met jezelf te lachen als niet alles naar wens verloopt. Een man met humor is evenveel waard als een man die kan koken.

Veel succes!

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter