In de finale van de zoektocht naar vers talent VTM

juni 20, 2017
VTM koken Vers Talent

Laat ik direct met de deur in huis vallen want ik doe mee met een online kookprogramma. Ik zit in de finale van ‘Vers Talent’ en daarvoor heb ik jullie stem nodig! Die kan je hier uitbrengen op JELLE. De link nog eens extra delen op je Facebook, dat zou al helemaal super zijn!  Stemmen kan tot 30 juni.

Goed, ik neem jullie even terug mee naar het begin. Het scheelde namelijk niet veel of ik was nooit tot in de finale van ‘VTM Vers Talent’ geraakt. Een tijdje geleden schreef ik mij in een impulsieve bui in voor het programma. De winnaar kon namelijk het gezicht worden van de VTM koken website en kreeg ook tal van andere interessante prijzen. En dat klonk, ondanks mijn verminderde mogelijkheden om niet als een dronken syndroom van downer op de foto staan, natuurlijk als muziek in mijn oren.

En zo nam ik bij thuiskomst, en na een glas rosé, mijn gsm, drukte op het rode opname knopje en improviseerde er op los. Ik stuurde mijn eerste take samen met wat foto’s van mijn gerechten op om dan eigenlijk weer te vergeten dat ik mij halsoverkop net had ingeschreven. Bij het invullen van mijn persoonlijke gegevens, daar liep het dan blijkbaar weer wat moeilijker. Een gsm nummer bestaat uit 10 en niet 9 getallen, Jelle.

En zo kreeg ik op een dag telefoon van een vriend dat er iemand hem gebeld had uit Vilvoorde met de vraag hoe hij mij kon bereiken. Ach, een beetje hard to get spelen zeker. Twee weken later teken ik present in de PIVA met een wit schort tussen 10 medekandidaten, een fotograaf, een hele filmploeg en niemand minder dan Sofie Dumont.

Moet het nog gezegd zijn dat mijn handpalm vrij vochtig was op het moment dat ik het teken kreeg om mijn koksmes in aanslag te nemen. De bedoeling was simpel. Nouja, simpel. Kook een gerecht dat je keuken representeert en probeer terwijl ook op camera over te komen. En dat is toch net wat anders dan, na een glas rosé, jezelf te filmen met je smartphone.  Ohja, en zonder dat we het goed en wel beseften, werden we heel nauwlettend in de gaten gehouden door iemand achter in de coulissen. Ook dat nog.

Ik koos ervoor om het mijzelf niet te moeilijk te maken en maakte mijn ondertussen op FLAVR wereldberoemde mediterraanse gehaktballetjes met olijfjes en courgettedrolletjes met gremolata. Simpel maar super lekker.

VTM koken Vers Talent

Het gerechtje mag dan misschien niet heel erg gecompliceerd zijn, de omstandigheden waren natuurlijk niet zo vanzelfsprekend en alledaags. Een vreemde keuken, tussen heel wat getalenteerde chefs staan ,die op dat moment in mijn ogen allemaal een veel beter gerecht hadden, de spanning van in beeld te komen, het voortdurend paraat moeten zijn… Klik op onderstaande foto om mij live aan het werk te zien.

Klik op de foto om het filmpje te kunnen zien

Om één of andere reden voelde ik mij beter in mijn sas voor de camera dan dat ik gedacht had. Zoals jullie kunnen horen, lukte het mij niet echt om mijn Gents accent weg te steken (als dat dan al moet) en ook het recht in de camera kijken mocht wat vlotter gaan. Maar al bij al bij al best tevreden zo met die eerste beelden.

VTM koken Vers Talent

Op het einde van de dag moest er natuurlijk ook geproefd worden. Als laatste in de rij moest deze messy chef in spanning afwachten en kijken hoe Sofie Dumont elk gerecht aan een microscopisch onderzoek onderwierp tot het aan hem was. Die gaf uiteindelijk geen krimp dus ging ik volledig in het ongewisse huiswaarts. Kapot, en geen flauw idee of ik ook maar iets van kans maakte om bij die laatste, felbegeerde vijf te zitten. De ervaring zouden ze mij alvast niet meer kunnen afpakken.

En ja,…. Ik kreeg uiteindelijk het verlossende telefoontje. “Maak je maar op voor je aller eerste kookvideo overmorgen”. Overmorgen? *slik*.  De volgende dagen werd er vooral heel veel in de spiegel gepraat en nagedacht over wat ik zou maken. Uiteindelijk koos ik voor een heerlijke pasta met ricotta, spinazie, rucola, macadamia noten, krokant spek en pecorino kaas. Eenvoudig en ideaal om je restjes in te verwerken. Jah, een beetje mijn keuken :p

Wil je het recept? Bekijk dan gewoon even onderstaand filmpje. Zo simpel is dat! Mijn eerste kookvideo, here we go!  Klik op de foto om het resultaat te zien.

VTM koken Vers Talent

Een beetje veel ‘euuuuuuuu’ maar voor een eerste keer toch best niet slecht? Die ‘eu’, die krijg ik wel weg. Althans, als ik win natuurlijk!  En daarvoor heb ik mijn trouwe lezers en volgers nodig en dat kan door volop voor mij te stemmen en ook stemmen te ronselen. De prijs is namelijk niet min!

Zo ga je te werk:

 1. Klik hier om je stem uit te brengen
 2.  Plak deze link : http://bit.ly/VersTalentJelle . op je Facebook pagina en vraag aan al je Facebook vrienden om te stemmen op Jelle.
 3. Plak de link ook in eventuele Facebook groepen waar je inzit, laat je oma en opa stemmen, ga rond in de straat,… Alle hulp is welkom!
 4. Stemmen kan tot 30 juni

Een mega dikke merci!

 

 

 

 

 

 

Of een ander recept?

14 Reacties

 • Reply
  Nicole Orriëns
  juni 22, 2017 at 09:48

  Gefeliciteerd zeg! Ik vind het knap dat je in de finale zit! Dat heb je toch maar mooi gedaan! Heel veel succes gewenst!

 • Reply
  Mylou
  juni 22, 2017 at 18:42

  Wat tof! En de recepten klinken allebei erg goed. Veel succes! 🙂

 • Reply
  Romee
  juni 23, 2017 at 12:40

  Gefeliciteerd! Wat leuk dat je het tot de finale hebt geschopt. Succes!

 • Reply
  Evelyne
  juni 24, 2017 at 12:55

  Wat een prestatie! Veel succes zou ik zo zeggen 🙂 (en ik heb gestemd!)

 • Reply
  Sarah
  juni 26, 2017 at 16:24

  Proficiat dat je al zo ver geraakt bent 🙂 Ik stem zeker 😉 Veel succes!

 • Reply
  Peggy
  juni 27, 2017 at 10:18

  Wow spannend! Succes ! Ik zal zo even op je gaan stemmen. Zet hem op 🙂

 • Reply
  Jannike | Moonlight Travel
  juni 27, 2017 at 19:13

  Heel veel succes! De gerechten zien er in elk geval lekker uit!

 • Reply
  Sangita Paltansing
  juni 28, 2017 at 10:06

  Ontzettend spannend! Leuk dat je in de finale zit. Heel veel succes. Ik heb op je gestemd 🙂

 • Reply
  Miryam
  juni 29, 2017 at 20:29

  Gefeliciteerd en wat gaaf dat je in de finale zit! Heel veel succes gewenst!

 • Laat een reactie achter