Bagel burger met kip, cheddar, spinazie en pindamayonaise

mei 12, 2020
Bagel

-Bagel burger met kip, cheddar, spinazie en pindamayonaise-

Met mijn blauwe Rucanor zwembril stevig boven de neus gekneld, duik ik het ondiepe kinderzwembad in. Een  paar stevige kickvorslagen met de benen stuwen mij pijlsnel vooruit. Als een aal in een vat Durex glijmiddel baan ik mij een weg tussen de spartelende babybeentjes en pipi zwembroeken die het water aangenaam warm hebben gemaakt. Mijn missie? Vind alle gekleurde ringen op de bodem van het zwembad en gooi ze rond de poten van een omgedraaid café tafeltje naast de bar. Slaag je, dan verdien je 200 Peseta voor een bolletje tutti frutti ijs met van die gekleurde ‘spekskes’ er op.

Bagels, voor mij blijven ze iets heerlijk speels hebben. “Wacht eens even! Gooi jij dan met je Jelle, hoor ik de kritische lezer denken. “Zo hebben we er al eentje op de VTM hoor!” Eerlijk? Tuurlijk wel! Moesten bagels niet gemaakt zijn om mee te gooien, ze hadden ze nooit rond gemaakt en  ze hadden er al zeker geen gat in geboord. Ja, ik ken de risico’s. Maar het is mijn bagel, ik gooi niets weg en ik eet alles flink op. Dat doet er mij aan herinneren dat ik beter toch snel even die tandartsafspraak maak voor dat kiezelsteentje tussen mijn kiezen.

Maar goed, een bagel dus. Afgelopen week werd hier een heerlijk pakketje van New York Bakery co geleverd. Mijn missie? Maak een lekker en origineel gerechtje.

Dus,…. mag ik dan nu mijnen welverdiende’ unos bollos tutti fruttos met spekkos’ gaan?

Check zeker ook dit bagelreceptje eens!

Ingrediënten voor: 2 burgers

Ingrediënten

  • 2 bagels
  • 300 gram kippegehakt
  • 1 tl kippenkruiden
  • 2 plakjes cheddar
  • 1 zoete ui
  • Een paar blaadjes spinazie
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 augurken
  • 1/2 teen look
  • olijfolie
  • Een paar druppels limoensap

Instructies

1

Pers de look bij de mayonaise en voeg de pindakaas toe. Roer goed en meng er een paar druppels limoensap onder afhankelijk van hoe zoet je pindakaas is.

2

Snijd de ui in ringen.

3

Kruid het gehakt met kippekruiden en vorm er mooie burgers van. Bak ze in olijfolie langs één kant, draai ze om en leg dan de kaas er op.

4

Halveer de bagel en rooster ze in de broodrooster.

5

Beleg met de saus, burger, ui, een paar plakjes augurk en een paar blaadjes spinazie.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter