Chewy meringues met pinda en gezouten karamel

April 28, 2019
meringues

-Chewy meringues met pinda en gezouten karamel-

Ze kruimelen zo lekker in mijn zetel en plakken daarna aan mijn vriendin haar onderbenen, als ze uit de zetel opstaat voor een pipi pauze.  Ze zijn zo lekker chewy alsof ze uit een kauwgomballen automaat komen, maar probeer er geen bellen mee te blazen. Ze zijn zalig, veel te zoet, verslavend en veel te gevaarlijk gemakkelijk klaar te maken.

Filmpje opzetten binnen een uurtje? Ja? Snel deze meringeus maken dan!  Heb je dan ook nog een goed keukentoestel, zoals mijn Kenwood chef xl, dan is het al helemaal een eitje. Want, eerlijk waar, ik ben verre van een goede bakker of dessertmaker en heb wel een beetje hulpmiddelen nodig om die handicap te kunnen minimaliseren tot slechts een kleine beperking.

In dit receptje maak ik dus de ‘chewy’ snack variant van de gekende meringues. Wil je ze liever maken zoals bij een echte pavlova, dan moet je ze gewoon een stuk langer laten drogen in de oven. Persoonlijk heb ik liever deze variant, ook in kader van mijn problematisch ‘mors gedrag’.

In dit receptje heb ik een fles kant-en-klare karamelsaus gebruikt en ik heb er gewoon wat zout aan toegevoegd. Simpel!

Toch liever een ander dessertje? Klik dan hier.

Chewy meringues met pinda en gezouten karamel

Ingrediënten voor: 2-4

Ingrediënten

  • 5 eiwitten
  • 150 gram suiker
  • 50 gram vanille suiker
  • theelepel azijn
  • gezouten pindanootjes
  • karamel
  • zeezout
  • bakpapier
  • spuitzak (optioneel)
  • Kenwood chef XL keukenrobot

Instructies

1

Doe de eiwitten in de keukenrobot en klop ze op.

2

Doe de suiker stelselmatig bij het eiwit en voeg ook een theelepel azijn toe.

3

Zet de oven op 110 graden (hete lucht).

4

Als het eiwit opgeklopt is tot een luchtige massa die niet uit de pot valt als je hem omdraait, dan is hij klaar.

5

Doe bij voorkeur het mengsel in een spuitzak. Heb je dat niet, schep dan met een lepel hoopjes op het bakpapier.

6

Neem een handvol gezouten nootjes, hak die fijn.

7

Spuit rondjes op het bakpapier van ongeveer 5cm doorsnee. Laat telkens ook wat ruimte tussen de hoopjes.

8

Doe een lepel of 3 karamel in een klein tasje, schep er telkens wat op een fijn meisje en roer het voorzichtig door de witte hoopjes meringue. Het is leuk als er wat aan de buitenkant zit.

9

Leg er voorzichtig wat gehakte nootjes op en werk af met een paar korreltjes zeezout.

10

Zet ze een uur in de oven, zet de oven uit en laat ze nog eventueel nog even afkoelen in de oven zelf.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter