De zomer heeft zijn tomaten, de herfst zijn paddenstoelen. Het volgende gerecht is dan ook een echte voltreffer tijdens deze steeds kouder en donker wordende herfstdagen. Gebakken bos paddenstoelen ( liefst een lekkere mengeling en niet gewoon champignons), smeuïge risotto, gesmolten camembert en een frisse kruidenolie. Moet er nog zand zijn? Hieronder kan je het recept vinden en geef ik terwijl ook even mijn geheime ingrediënt prijs.

Dit heb je nodig:

  • kervel
  • peterselie
  • basilicum
  • look
  • citroen
  • olijfolie
  • risotto rijst
  • gedroogde paddenstoelen
  • verse paddenstoelen mengeling
  • ajuin
  • witte wijn
  • bouillon
  • camembert

Zo ga je te werk:

  1. Voor een risotto heb je een goede bouillon nodig. Voor dit gerecht maakte ik dus eerst een paddenstoelen bouillon. Lijkt complex maar dat is het helemaal niet. Het enige wat je nodig hebt is een potje gedroogde paddenstoelen. Zo’n potje is , afhankelijk van welke soort je neemt, niet extreem goedkoop maar ze geven je risotto wel serieus wat extra smaak. Het enige wat je moet doen is je paddenstoelen laten weken in wat lauw water en vervolgens het vocht dat is vrijgekomen gebruiken om je risotto te bevochtigen. Het spreekt voor zich dat je de geweekte paddenstoelen daarna ook gebruikt.
  2. Doe de plukjes kervel, basilicum en peterselie in een blender samen met olijfolie, peper, zout en een half teentje look. Voeg eventueel ook een druppel citroen sap toe.
  3. Bak je paddenstoelen aan in een goede klont boter. Haal ze uit de pan en zet ze opzij. Bak in dezelfde boter een ajuintje en voeg de rijst toe. Laat je rijst even meebakken/zweten in de pan. Blus met witte wijn en laat inkoken. Bevochtig regelmatig met kippenbouillon ( kan ook veggie natuurlijk) en je paddenstoelen bouillon. Als de rijst mooi al dente is, voeg dan de paddenstoelen terug toe.
  4. Werk af met de kruiden olie en plakjes camembert. Genieten!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *