Dit heb je nodig: • 2 eendenborsten • 250 gram kersen • 50 ml balsamico azijn • 10 ml olijfolie • 3 gekleurde wortelen • 1 eetlepel honing • 40 gram gezouten pindanoten • 200 gram veldsla • Peper en zout • Gedroogde tijm • Gedroogde rozemarijn • Snuifje kaneel Zo ga je te werk: 1. Verwarm de oven op 180 graden. 2. Snijd de wortelen in plakjes en vervolgens in julienne. Doe in een ovenschaal, kruid met peper en zout en roer er een lepel honing onder. 3. Zet 10 minuten in de oven zodat de wortelen gaar en lichtjes krokant zijn. 4. Doe de balsamico azijn in een steelpannetje en laat doorkoken op een zacht vuurtje. Laat tot de helft indikken. 5. Verwijder de pitten en de steeltjes van de kersen en halveer ze. Doe ze bij de balsamico azijn en haal van het vuur. Doe er de olijfolie in een straaltje bij en roer terwijl. Laat afkoelen. 6. Kruid de eendenborsten met peper, zout, gedroogde tijm, rozemarijn en een snuifje kaneel. 7. Maak met een scherp mes diagonale insneden in het vel van de eendenborst 8. Leg op de velkant in de pan en bak het vel krokant voor ongeveer 1 minuut. Draai om, korst ook de onderkant aan. Leg in een ovenschaaltje samen met het vet uit de pan. 9. Gaar de eend nog 9 minuten in de oven. Haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat rusten. 10. Hak de noten fijn. 11. Snijd de eend in dunne plakjes en dresseer het bord met de sla, wortel, gehakte nootjes en de kersen dressing.

Met wat voor een salade komt-ie nu weer af? Voor een simpele, saaie en klassieke salade met geraspte wortelen en te grof gesneden stukken paprika verwijs ik je maar al te graag door naar één van die duizend andere foodblogs. Ik hou nu eenmaal van een creatief twistje, een combinatie waarvoor je op restaurant een tientje meer betaalt omwille van zijn originaliteit, maar die je even goed en heel gemakkelijk zelf kan maken. Salades hoeven geen saai konijnenvoer te zijn, integendeel!

Dit heb je nodig:

  • 2 eendenborsten
  • 250 gram kersen
  • 50 ml balsamico azijn
  • 10 ml olijfolie
  • 3 gekleurde wortelen
  • 1 eetlepel honing
  • 40 gram gezouten pindanoten
  • 200 gram veldsla
  • Peper en zout
  • Gedroogde tijm
  • Gedroogde rozemarijn
  • Snuifje kaneel

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd de wortelen in plakjes en vervolgens in julienne. Doe in een ovenschaal, kruid met peper en zout en roer er een lepel honing onder.
  3. Zet 10 minuten in de oven zodat de wortelen gaar en lichtjes krokant zijn.
  4. Doe de balsamico azijn in een steelpannetje en laat doorkoken op een zacht vuurtje. Laat tot de helft indikken.
  5. Verwijder de pitten en de steeltjes van de kersen en halveer ze. Doe ze bij de balsamico azijn en haal van het vuur. Doe er de olijfolie in een straaltje bij en roer terwijl. Laat afkoelen.
  6. Kruid de eendenborsten met peper, zout, gedroogde tijm, rozemarijn en een snuifje kaneel.
  7. Maak met een scherp mes diagonale insneden in het vel van de eendenborst
  8. Leg op de velkant in de pan en bak het vel krokant voor ongeveer 1 minuut. Draai om, korst ook de onderkant aan. Leg in een ovenschaaltje samen met het vet uit de pan.
  9. Gaar de eend nog 9 minuten in de oven. Haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Laat rusten.
  10. Hak de noten fijn.
  11. Snijd de eend in dunne plakjes en dresseer het bord met de sla, wortel, gehakte nootjes en de kersen dressing.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *