Brochette van kip met beersaus en perzik
BOODSCHAP VAN ALGEMEEN NUT :
Aan alle vegetarische volgers die fan zijn van Winnie The Pooh & de Engelse taal niet machtig zijn. De naam van de saus in beeld doet misschien anders vermoeden, maar ik wil met klem benadrukken dat er bij het maken van dit recept geen onschuldige beren werden gebruikt.
Opgelet: kan sporen van kip en bier bevatten.
Gemarineerde kip kebab met beer sauce van oilvinegarofficial. Klaargemaakt op de BBQ en geserveerd met frisse perzik salade.
Ingrediënten
- 300 g kippendijen
- 3 eetlepels beersauce (Oil & Vinigar)
- kippenkruiden (naar wels)
- 3 perziken
- 1 zoete ui
- halve chili
- Peterselie
- 1/2 limoen
- 1 tl honing
- Pitabroodjes
Instructies
Neem 300 gram kippendijen (zonder bot) en snijd in grote stukken. Meng er 3 eetlepels van de saus onder en laat een nachtje marineren (bij voorkeur) Steek de kip op een dubbele brochette (of op 2 stokjes) Dat maakt het gemakkelijker om te draaien. Kruid met kippenkruiden en grill krokant op de BBQ. Maak terwijl de salade. Neem daarvoor 3 perziken en snijd in stukken. De pit hoef je niet op te eten. Valt zelf af te raden. Moeilijk te slikken. Snijd een zoete ui fijn samen met een halve chili en wat fijngesneden peterselie. Kruid met peper en zout en meng de perzik onder. Voeg 1 theelepel honing en sap van ½ limoen ( of 2 theelepels beer vinaigrette ook lekker!!) toe. Laat een halfuutje marineren. Serveer met een extra lepel van de beer sauce en pitabroodjes.
Geen reacties