Kippensoep met gember, citroengras en kipdumplings
Het ultieme middeltje tegen een verkoudheid? Vraag dat maar aan René.
In 1953 op de Mar del Plata.
Ik zit op de Mar del Plata, Paul.
Er is een dokter aan boord met zijn vrouw en zijn dochter.
Hij zegt ‘ sebiet passeren we de equateur’, de evenaar.
‘Mag ik u een raad geven?’
Ik zeg: ‘van mij wel’
‘Van mij wel’
Hij zegt:’Nivacine, Darapim,… en wat nog. Blijf er van af.
Ik zeg ‘wat moet ik dan doen?’.
‘Een goei kippesoepken!’
‘Een goe Kippensoepken pakken. Blijf van al die pillen af.’
‘Pak een goed kommetje kippensoep’. Dat was Dr. Losh. Dat weet ik nog.
Begin met de soep. Snijd 3 uien in ringen en stoof ze aan in olie (best mais olie) op een zacht vuurtje. Laat de ui niet teveel bakken. Schil de gember en doe het stukje in een keukenrobot samen met 2 sjalotten, de look, chili naar wens, citroengras en een paar steeltjes van de verse koriander. Mix fijn tot een pasta samen met een snuifje zout en peper. Voeg dit toe aan de uien en laat even meestoven/bakken voor 5 minuten. Doe de suiker er bij en blus het sap van een limoen. Overgiet met bouillon (ongeveer een liter) en laat zachtjes pruttelen. Eventueel kan je nog wat laurier toevoegen. Laat zeker een halfuurtje koken op een zacht vuurtje. Proef of de balans zoet/zuur goed zit. Kruid het kippengehakt met peper en zout. Snijd een lente-ui erg fijn en meng onder het gehakt. Snijd ook wat verse koriander fijn en voeg dit toe samen met de eieren en een eetlepel sesamzaadjes. Giet er best wel wat paneermeel of panko bij. Eventueel kan je nog oosterse kruiden toevoegen. Meng het geheel en voeg paneermeel toe tot wanneer je een relatief vaste massa hebt. Neem met je vingers een hoopje gehakt, druk zachtjes plat in de palm van je hand en laat in de soep vallen. Dat hoeft niet zo perfect te zijn. Als de kipdumplings komen bovendrijven zijn ze klaar. Werk de soep af met een eetlepeltje soja saus. Voeg nog flink wat lente-ui toe en werk af met verse koriander.Ingrediënten
Instructies
Toch liever een ander soepje? Probeer deze met knolselder en appel dan eens!
Recept voor Lidl Belgium.
Geen reacties