Lasagne met zalm, butternut en savooikool

december 3, 2017
Lasagne met zalm, butternut en savooikool

Weeral butternut pompoen? Vorige week schreef ik nog een lovend stukje over en maakte een lekkere kom pasta met de bekende flespompoen en hier ben ik er weer mee. Misschien een beetje saai om voor de tweede week op rij een gerechtje te posten met hetzelfde hoofdingrediënt maar ik kreeg zo veel vragen naar het receptje op mijn Instagram verhaal dat ik met plezier mijn principes even opzij zet.

In tegenstelling met de vorige keer heb ik de butternut gestoomd en niet in de oven geroosterd. Heb je even tijd, kies dan zeker voor de oven versie. Maar het kan dus ook gewoon zo. Vervang trouwens gerust de zalm door een andere vissoort of de gerookte versie. Wees creatief!

Dit heb je nodig:

  • butternut pompoen
  • 1 savooi kool
  • lasagne vellen
  • 1 potje ricotta
  • parmezaanse kaas
  • zalm
  1. Verwijder de schil van de pompoen en snijd de pompoen in twee. Verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes.
  2. Zet een kookpot met water op het vuur. Kruid het water met een snuifje zout. Als het water kookt doe de pompoen er dan in.
  3. Giet de pompoen blokjes af als ze zacht zijn. Hou nog een klein beetje water over.
  4. Doe er een potje ricotta bij, kruid met zout, peper en nootmuskaat en mix tot een gladde saus.
  5. Zet een kookpot met water op het vuur (dat mag gerust in dezelfde pot zijn als die van de pompoen).
  6. Verwijder de buitenste vellen van de savooi. Haal de bladeren er af en snijd de grote nerf er uit. Kook de bladeren even in warm water en spoel vervolgens onder koud water.
  7. Snijd de zalm in fijne schellen en kruid met peper en zout
  8. Begin met het bouwen van de lasagne.
  • Lasagne vel
  • Butternut saus + Parmezaanse kaas
  • Lasagne vel
  • Groene kool
  • Lasagne vel
  • Zalm + Parmezaanse kaas
  • Lasagne vel
  • Butternut saus
  • Lasagne vel
  • Groene kool
  • Lasagne vel
  • Butternut saus + parmezaanse kaas
  1. Zet de lasagne 25 minuten in een oven van 220 graden.

 

 

Of een ander recept?

2 Reacties

  • Reply
    Ingrid De Maeyer
    december 16, 2017 at 17:22

    Ha, butternut en savooi, niet een direct een combinatie waar ik aan gedacht zou hebben, ziet er super uit en als ik het receptje zo doorlees denk ik dat iedereen hier onder dit dak dit alleen maar zou beamen en zou zitten watertanden van zodra dit uit de oven komt! Ga ik dus zeker eens uitproberen!

    • Reply
      Jelle Beeckman
      december 16, 2017 at 19:52

      Dankje Ingrid! T’is echt super lekker, je zal wel zien :p

    Laat een reactie achter