5 nieuwjaarsvoornemens die vaak het einde van het jaar niet halen

januari 1, 2019
nieuwjaarsvoornemens

-5 nieuwjaarsvoornemens die vaak het einde van het jaar niet halen-

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Nu we het oude jaar afgesloten hebben, is het bij ingang van het nieuwe jaar de gewoonte om een aantal voornemens op te stellen. Veel nieuws zit daar meestal niet tussen, integendeel. Heel wat van die voornemens zijn een kort leven beschoren en komen gewoon elk jaar terug op het lijstje te staan. Het uitgelezen moment om die van mij eens met jullie te delen.

1.Een glaasje minder drinken

Doe mij maar een watertje! De klassieker onder de nieuwjaarsvoornemens, minder drinken! Het is wachten tot de eerste kater of nadat je vriendin je betrapt terwijl je je tanden aan het poetsen bent met cava, tot je beslist dat het dit jaar anders moet. Trop is teveel en teveel is trop. Geen bier meer na de voetbal, geen glaasje wijn meer voor het slapengaan, geen Baileys meer bij de ontbijtgranen (ergens in één van de huiskamers herkent iemand zich in dat laatste). We weten helaas allemaal hoe dat verhaal verder gaat! Santé

2. Wat minder geld uitgeven

Elk jaar weer kom ik tot de conclusie dat ik teveel geld heb uitgegeven aan overbodige dingen. Dat ze overbodig zijn, blijkt jammer genoeg altijd pas achteraf. Waarom ik precies drie muts-en sjaal combo’s moet hebben, geen idee, want ik draag geen mutsen. Mijn keuken ligt vol met op het eerste zicht handige hulpmiddeltjes die ik eigenlijk niet nodig heb en die 10 jeanshemdjes die slechts 1 kleurtint van mekaar verschillen, waren misschien ook niet echt nodig. En dan zwijg ik echt nog over al die ‘probs’ die ik gebruik om mijn foto’s wat op te fleuren. Ook dit jaar ga ik de uitdaging aan, we zijn benieuwd.

3. Vaker gaan sporten

Chips, nootjes, hapjes, kalkoen, taart en cava, heel veel cava. “Alé, nog eentje dan, vanaf januari vlieg ik er terug in.” Ik hoor het mijzelf nog zeggen vorig jaar. In de maand januari doen de fitnesscentra gouden zaken. De eindejaarspremie wordt integraal geïnvesteerd in een veel te duur abonnement. Een week later zit je met al die lotgenoten op één of ander futuristisch apparaat waarvan je keiharde buikspieren zou moeten krijgen, maar waarvan je vervolgens een week niet meer kan stappen van de pijn.  Na 3 maand zijn nog enkel de echte diehards overgebleven. Het abonnement behoort vanaf dan, samen met de ondertussen 10 jaar oude condoom die je ooit op Werchter gekregen hebt, tot het vaste meubilair in je portefeuille. En daar blijft hij ook in.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit jaar wel een beetje harder aan het proberen ben om dit voornemen wel tot een goed einde te brengen. Benieuwd of het deze keer wel zal lukken.

4.Gezonder eten

De kerstperiode staat er nu niet direct om bekend om een heel gezonde te zijn. The most wonderful time of the year is er één met drie pakjes roomboter onder de kerstboom. En alsof kalkoen met whisky saus en kroketten nog niet vettig genoeg is, proppen we de feestvogel ook nog eens vol met een tweetal kilo gehakt, broodkruim en gedroogde vruchten. Op het einde van de periode kan je de “full“ in wonderfull vrij letterlijk opvatten. Tijd voor sla en tomaten. In de winkel worden de boeken van Pascal Naessens subtiel eens doorgenomen. De sla en tomaten krijgen na een maand gezelschap van een lepel mayonaise, vervolgens toch eens een goed stukje vlees, brood,… tot uiteindelijk zelf de sla en tomaten plaats moeten ruimen voor extra crispy bacon en Bicky ajuintjes. Gezonder eten op jullie bord, ik wil er graag aan bijdragen, maar ook ik kom niet altijd mijn voornemens na.  Goed, ik beloof toch plechtig om jullie dit jaar te inspireren met gezonde gerechten. We are all in this together!

5.Het rustiger aandoen

Een jaar met minder wallen onder de ogen, nagels die niet afgebeten worden en minder stresspuistjes. Een jaar leven in de plaats van geleefd worden, is op zen minst een poging waard. Maar ja, op de eerste werkdag na je verlof rijd je aan 30 per uur in een zone 50 omdat een oude dame om twee eitjes gaat naar de plaatselijke buurtwinkel, de hond van je irritante collega moest zo nodig zijn pootje verstuiken zodat jij de dag na je verlof alleen op dienst bent, je computer vindt je eerste werkdag het geschikte moment om updates te configureren en de spaghetti waar je zo naar uitkeek, blijkt met tofu gemaakt te zijn. Eens thuisgekomen trek je een zak chips open en ontkurk je een fles rode wijn. De spaghetti wordt vakkundig geloosd zodat je vriendin niets in de gaten heeft de volgende dag en een kwartier later staat de pizzakoerier op de stoep in zijn zakken te zoeken naar wisselgeld. En zo verdwijnt dit voornemen, samen met een aantal andere, direct in de prullenbak. Veel te doen, weinig tijd. Alles snel snel snel.

En met de plannen van de foodtruck heeft het vermoedelijk niet eens zin om dit voornemen voor te nemen.

 

Wat zijn jullie voornemens voor 2019 en slaag je daar meestal in of helemaal niet?

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter