/

Spaghetti met look, peterselie en chilivlokken

mei 17, 2020
Spaghetti met look

-Spaghetti met look, peterselie en chilivlokken-

Wat kan je zoal doen in 10 minuten? Het is een vraag die ik mijzelf vaak stel als ik eens 10 minuten tijd heb. Meestal is dat ook exact datgene wat ik op dat moment doe. Nadenken over wat ik zoal binnen die 10 minuten zou kunnen doen. Maar ja, als die minuten dan om zijn dan heb ik weer wat anders op de planning staan. En dan denk je, ok ik spaar dat idee even voor mocht ik in de toekomst weer hetzelfde voorhebben.  Maar ik vergeet dat dan en een maand later weet ik weer niet wat gedaan. Ooit is er een avond geweest dat ik maar 8 minuten nodig had om tot een tijdrovende activiteit te komen. Maar goed, dan had ik dus nog maar 2 minuten over en dat was helaas te kort om te kunnen doen wat ik had gedacht te doen binnen die 10 minuten.  Het is ook al gebeurd dat ik in mijn zetel zit en dat een collega mij belt met de vraag of ik een minuutje heb.  Een minuutje? zeg ik dan. Ik heb zelf 10 keer zoveel! Dan lach ik en ben ik stiekem trots op het feit dat ik geen rekenfoutje gemaakt had.

Als je er over nadenkt zijn 10 minuten dus erg snel gevuld. Maar wat als ik je zeg dat je binnen 10 minuten vooral erg snel je maag kan vullen? Zou je me geloven of zou je de rest van het dorp bijeenroepen en met brandende toortsen en rieken naar mijn huis trekken?

Met het volgende gerecht neem ik een risico, ik weet het, maar wacht maar tot wanneer je binnen de voorziene tijd zo’n heerlijke krul spaghetti met look op je vork hebt gedraaid. Ik zweer het, dit is een stukje hemel en er zijn nog voldoende stukjes voor jullie.

Ingrediënten voor: 2
Cooking Time: 10

Ingrediënten

  • - 5 tenen look
  • - 250 g spaghetti (nr 5)
  • - 1/2 citroen
  • - bosje peterselie
  • - Parmezaanse kaas
  • - Grof zout
  • - peper
  • - chili vlokken
  • - kwalitatieve olijfolie

Instructies

1

Zet een grote ketel met water en zout op het vuur.

2

Kook de spaghetti al dente terwijl je de rest doet. Dat duurt ongeveer 8 minuten

3

Snijd de teentjes look in fijne plakjes. Bak ze op een laag vuurtje in een goeie scheut olijfolie. Dat mag echt een goeie scheut zijn

4

Hak de peterselie fijn.

5

Als de look lichtjes gebruind en krokant is, voeg dan de peterselie toe samen met peper, zout en chili.

6

Haal de spaghetti slierten uit de pot en leg ze rechtstreeks in de olijfolie.

7

Werk af met een paar druppels citroen en rasp er wat zeste en Parmezaanse kaas over.

Probeer ook eens deze heerlijke spaghetti recepten.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter