Sticky rijst met kruidig kippengehakt en zoetzure komkommer

april 5, 2019

-Sticky rijst met kruidig kippengehakt en zoetzure komkommer-

Doe je dit als hoofdberoep? Zo receptjes ontwikkelen en met een foodtruck rondrijden?

Neen, ik verdien mijn brood als maatschappelijk werker, neem vervolgens foto’s van dat brood om daar dan weer een nieuw brood mee te verdienen…

Standaard vragen, vragen standaard antwoorden. Ik ben ze ondertussen gewend geraakt, al vind ik het natuurlijk wel heerlijk om te vertellen wat ik zo allemaal uitsteek. Iets minder standaard dan die ondertussen routine geworden gesprekjes, is dit gerechtje. Moest de overgang bij man of vrouw tussen de 45 en 55 even vlot en naadloos overgaan als die hierboven, de wereld zou een stuk aangenamer zijn.

En zo zijn we die overgang naar dit gerechtje weer even snel kwijt. Zo gaat dat. Wat je niet zo snel kwijt bent, is het gelukzalige en verzadigd gevoel dat je overhoudt na het eten van dit kommetje rijst. Nailed it, i’m back baby!

Ingewikkeld is het allemaal niet. Er zijn tijden geweest dat je vissaus enkel in de Chinese winkels kon verkrijgen, maar tegenwoordig kan je heel wat van die producten bijna in elke winkel krijgen. Dit gerechtje niet maken wegens ‘ik vind die producten niet’ is dus geen excuus. Beter nog, Dit is het ideale receptje om er eens mee te experimenteren.

Daar gaan we!

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • 150 gram witte rijst (Pandan)
  • 2 limoenen
  • 1 rode peper
  • koriander
  • vissaus (20ml)
  • suiker
  • peper en zout
  • olie
  • kipgehakt (300 gram)
  • gezouten pindanoten (handje vol)
  • 1 teen look
  • snuifje koriander, paprika poeder en kippekruiden
  • kippenbouillon

Instructies

1

Meng het sap van een limoen met een lepel suiker en zout voor de snelle pekel. Snijd de komkommer fijn en marineer.

2

Snijd de peper fijn, meng met een teen look, rasp van de limoen, verse koriander, 2 tl vissaus en een eetlepel suiker. Hou dit opzij.

3

Bak het gehakt krokant in olie en kruid met koriander, paprikapoeder en kippenkruiden (1tl).

4

Voeg na 2 min de marinade van hierboven toe en laat inkoken tot wanneer het gehakt gaar is.

5

Voeg er een handje vol gehakte noten aan toe.

6

Kook de rijst afgedekt zoals beschreven op het pakje (ong 250 ml water). Verkruimel er een half blokje kippenbouillon bij.

7

Normaal moet je geen water meer afgieten. Zet de pan zonder deksel opzij en laat nog even uitstomen. Roer er een eetlepel van de marinade (waar de komkommer in ligt) onder.

8

Dresseer het bord en werk af met verse koriander en eventueel nog wat gehakte noten en/of gefrituurde uitjes.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter