/

Zalm met saus van mierikwortel en salsa van snijboon

juni 4, 2021
Zalm

Zalm met saus van mierikwortel en salsa van snijboon

Voor het eerst in een maand tijd kook in mijn T-shirt. De zon schijnt door de takken van een boompje waarvan ik altijd hoopte dat die ondertussen al een stuk groter zou zijn. Mijn probleem met planten is dat ik zelden weet wat ze zijn, waar ze vandaan komen en wat ze in mijn tuin doen. Buiten collectief in staking gaan zonder een gegronde reden. “het klinkt niet goed met die van beneden”

Ik ben die kerel die dat plastieken naamkaartje direct in de vuilbak gooit en de planten dan maar zelf een naam geeft. Rob weigert momenteel dus om te groeien.  Lea zou best een aza kunnen zijn, maar verliest teveel blaadjes om hem of haar te kunnen determineren. Ik ben een grotere chef dan dat ik tuinman ben. In mijn keuken weet ik graag wat voor vis ik in de kuip heb.

Vorige week maakte ik dit gerechtje met de Mowi Pure Baron. Mowi is het eerste merk van verse zalm op de Belgische markt. Mowi, toch wel de grootste producent van Atlantische zalm in de wereld, wordt gekweekt met respect voor de vis zelf en voor de natuur. Van bij het eten geven tot wanneer ze gegeten worden dus eigenlijk. Goed. Los daarvan. Ik heb een hekel aan een moot zalm met een dunne en een dikke kant. Qua gaartijd is dat erg vervelend. Had ik dus bij Mowi niet. Mooie stukken in een strakke, handige, hersluitbare, gerecycleerde verpakking. Maar vooral mooie en heerlijke stukken vis. En da’s toch misschien wel het belangrijkste. Mowi is wow-i!

Meer info: HIER

 

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

 • • 2 MOWI PURE Baron zalmhaasjes (2 x ± 220g)
 • • Klontje boter
 • • 1 sjalotje
 • • 1 teen look
 • • 1 theelepel mierikswortel
 • • 1 sneetje MOWI PURE Gerookte zalm
 • • Half glas witte wijn
 • • 150 ml room (vol)
 • • 60 g peultjes
 • • 1 rode ui
 • • Peper en zout
 • • Paar druppels citroen
 • • 1 el olijfolie
 • • 250 g vastkokende aardappelen
 • • Dille
 • • Peper en zout

Instructies

1

Versnipper het sjalotje, rasp of pers de look fijn. Stoof aan in een klontje boter gedurende 5 minuten op een zacht vuur. Snijd de gerookte zalm in reepjes en bak even mee. Voeg de mierikswortel toe. Blus met de wijn en daarna room. Laat 5 minuten goed doorkoken, kruid met peper.

2

Snijd de suikerbonen in erg fijne blokjes. Doe hetzelfde met de ui. Kruid met peper en zout. Roer er een paar druppels citroensap en de olijfolie door. Snijd de aardappeltjes (met schil) in partjes. Kook ze eerst gaar in gezouten water en bak ze daarna krokant in de pan. Werk af met dille. Kruid de Mowi Pure Baron met peper en zout. Bak de vis tot hij gaar is. Serveer de zalm met de saus, de salsa van boontjes en de aardappelen.

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter