2017: the rise of The messy chef

januari 3, 2017

Wisten jullie dat ‘the messy chef’ nog maar een kleine acht maanden bestaat? Neen echt, ergens begin mei besloot ik om de blog Bloke, die ik tot dan had met mijn broer Bert, even on hold te zetten en volop voor mijn eigen ding te gaan. Het warm water zou ik niet heruitvinden, er zijn wel al wat foodbloggers op deze planeet, maar dat kon mij eigenlijk geen ene f***rikandel schelen. Ik wou en zou mijn ding doen zonder al te veel te piekeren over statistieken, aantal volgers,… Keek er geen kat mee dan was dat maar zo. Maar dat draaide toch een klein beetje anders uit dan gedacht. Want wat een jaar was mij dat! Ik zet even alles op een rijtje en vertel jullie ook nog een leuk, heel leuk nieuwtje.

De hoogtepunten van The Messy Chef

Geloof mij vrij als ik zeg dat het heel moeilijk is om al die hoogtepunten beknopt en in een paar zinnen samen te vatten. Zo schreef ik mij bijvoorbeeld vorige zomer heel impulsief in voor het programma ‘Vers talent’ van VTM. Iets wat ik normaal gezien nooit zou doen maar ja, dat heb je met impulsieve beslissingen. En guess what? Ik schopte en kookte het tot in de finale. Voor de schieuwnierigen (mijn favoriete dyslectische schrijffout) je kan er hier meer over lezen.

Als je dat al spannend vindt, dan moet je eens een kookles geven aan studenten. Ik denk niet dat ik sinds mijn spreekbeurt over Edison in het vijfde leerjaar nog zo nerveus geweest ben om voor een groep te staan. Dit jaar startte ik namelijk met het geven van kooklessen ‘gezond op kot’ in samenwerking met de Liberale Mutualiteit. De bedoeling was om met een aantal groepjes studenten samen te koken op hun kot. Gezonde, budgetvriendelijke en vooral lekkere gerechten. Weer zo’n impulsieve beslissing maar die draaide uit tot een heel tof project. En dat smaakt naar meer…, maar ik verklap nog niets.

Nog niet zo heel lang geleden mocht ik trouwens gaan eten in het sterrenrestaurant Publiek in Gent op uitnodiging van Yapado. Het ideale moment om al die gedreven en toffe mensen achter hun blog te leren kennen. Op naar meer van dat!

Via deze weg dank ik ook nog graag eens iedereen voor al die leuke samenwerkingen. The messy chef werkte dit jaar samen met o.a Lidl Belgium, Dhondt leef mooi, slagerij De Bokke, Carrefour Belgium, Elvea, Delforge en Le Creuset. Bedankt!

Jullie lievelingsgerechten

Hopelijk heb ik jullie dit jaar een beetje kunnen inspireren om eens wat verder te denken dan de voorraadkast, af te stappen van voorverpakte maaltijden en om wat lekkers klaar te maken. Want dat is natuurlijk wel de bedoeling. Ik mag dan wel geen man zijn van de statistieken en cijfertjes, maar toch ben ik even gaan kijken naar welke gerechten door jullie het meest bekeken werden. Dit waren jullie favorieten:

  1. Helemaal bovenaan op één staat een receptje dat ik nog niet zo heel lang geleden gepost heb. Misschien had het wel te maken met de aanstormende feestdagen maar het stoofpotje met hert en peperkoek werd de laatste maand enorm veel bekeken. Stond dit gerechtje bij jullie op de menu op kerst of Nieuwjaar?
  2. Op twee staat ook één van mijn favoriete recepten. Het is nochtans een heel gemakkelijk gerechtje maar dat konden jullie blijkbaar wel smaken. Via Instagram kreeg ik heel wat berichtjes van mensen die deze verdiende nummer twee, de pasta alla Norma gemaakt hadden. Heb je zelf ook eens wat gemaakt van The messy chef? Laat het dan zeker even weten en tag en hasjtag er op los!
  3. Op drie een Thais gerechtje dat het altijd en overal goed doet. Pad thai, een eenvoudige maaltijd dat heel snel klaar is en toch boordevol smaak zit. Ik kan jullie geen ongelijk geven!

Mijn lievelingsgerecht

Alsof je aan je moeder zou moeten vragen wie haar favoriete zoon of dochter is. Het was geen gemakkelijke keuze maar dit is mijn top drie:

  1. Met op nummer één eigenlijk een recept dat ik nog maar net gemaakt heb en die nog niet op de blog staat. Gekonfijte eendebout met butternut, fondant aardappelen en gember bier saus. Zo ongelofelijk lekker en binnenkort ook op de blog (zie foto hieronder)
  2. Mijn favoriete visgerecht van 2017 was deze roodbaars met witte bonen en tomaten salsa. Een gemakkelijk gerechtje, maar heel licht, fris en de beste vriend van een glas rosé.
  3. Er stonden redelijk wat streetfood gerechten op de blog dit jaar. Simpelweg omdat ik daar zot van ben en het intrigerend vind om te weten waar bepaalde gerechten vandaan komen, hoe ze zijn samengesteld en vooral hoe ik ze een level hoger kan brengen. Ik ga niet zeggen dat dat altijd gelukt is, maar er is hier afgelopen jaar nogal wat is afgesmekt jongens! Mijn persoonlijke favoriet blijft de pulled pork burger, de hype van 2017 voor wat mij betreft.

  4. De vooruitzichten voor 2018

    Gisteren hield ik een kleine rondvraag via Instagram om te weten te komen wat voor gerechten jullie vaker willen terug zien op de blog. Ik kreeg heel wat reacties, waarvoor dank. Het spreekt voor zich dat ik met jullie tips en vragen effectief aan de slag ga, in de hoop jullie te kunnen blijven inspireren. Dat betekent concreet dat er hier bijvoorbeeld vaker vegetarische en vis gerechten zullen komen, rekening houdende met de laatste trends in voeding. Althans, ik doe mijn opperste best! Heb je zelf leuke ideetjes of gerechtjes in je hoofd? Laat het dan zeker weten.

Streetfoodgerechten blijven ook in 2018 vaste klant bij The messy chef. Dat is op zich niets nieuws, ware het niet dat ik komend jaar een aantal kookworkshops zal geven waarin deze gerechten centraal zullen staan. Spannend hé! Ik denk dan bijvoorbeeld aan taco’s en tortilla’s, burgers en buns, foodsharing gerechten,… Stuk voor stuk bijzondere smaakcombinaties en creatieve gerechtjes. Ideaal als activiteit voor een vrijgezellenavond, familie feest, team building of gewoon om te vieren dat het zondag is. Voila! Phew, het is er uit mijn grote nieuws. Hoe dat allemaal precies in zijn werking zal gaan, daar hoor je binnenkort meer over. Ik kijk er alvast heel erg naar uit!

 

En hoe gaat het met jullie? Hoe hebben jullie 2017 beleefd en wat staat er op de menu voor 2018? Ik hoor het graag!

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter