Gegratineerde asperges met Milkana kaas, amandel en erwt

juli 8, 2018
Gegratineerde asperges met Milkana kaas, erwt en amandel

t’ Zijn de laatste! Officieel zijn de witte asperges uit seizoen, maar toch kan je er hier en daar nog vinden. De ene vindt het heiligschennis om ze nu nog klaar te maken, de andere gaat op klopjacht om ze toch nog bij een gebakken krielaardappeltje te kunnen serveren. Je kan al raden tot welke groep ik behoor. Ik schaam me er niet voor, het moet maar zo lekker niet zijn en dat tegendraadse heb ik sinds mijn pubertijd niet meer afgeleerd. Mijn maag wil wat het niet krijgen kan. Ben je liever wel volgzaam aan de seizoenen, zet dit gerechtje dan zeker bovenaan op je lijstje voor volgend jaar.

Om de asperges te gratineren maakte ik gebruik van een vlootje Milkana kaas op basis van verse Alpenmelk. Niet alleen lekker op de boterham dus, maar ook geniaal goed om te gebruiken in gerechtjes zoals deze. Je hebt verschillende smaken in het gamma maar in dit geval koos ik voor de ham smaak. Een verfijnd gerechtje met de nostalgische smaken zoals bij de witloof rolletjes met ham en kaas en zo snel klaar te maken.  Aan het werk!

Meer asperge gerechten? Misschien is deze ook iets voor jou?

Gegratineerde asperges met Milkana kaas, amandel en erwt

Ingrediënten voor: 2

Ingrediënten

  • witte wijn azijn (10 ml)
  • olijfolie (20 ml)
  • 2 sjalotte
  • 100 gram diepvries erwten
  • witte asperges (5 per persoon)
  • Milkana ham smaak
  • krielaardappeltjes
  • handje amandelen
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Instructies

1

Zet een pot op het vuur met water. Schil de asperges grondig en kook ze vervolgens beetgaar. Je moet er mooi door kunnen met een mes. Kook de krielaardappeltjes gaar in dezelfde pot zodat je minder afwas hebt.

2

Zet de oven aan op grill stand (250 graden)

3

Neem een handvol amandelen. Je kan ze zo serveren maar ik hou er van als het velletje er af is. Leg ze 2 minuten in een kom heet water en spoel daarna af onder koud water. Je kan ze heel gemakkelijk pellen nu.

4

Snijd de sjalotte fijn en stoof aan in een scheut olijfolie. Fruit aan op een zacht vuurtje zonder dat de sjalotte echt kleurt.

5

Voeg een handvol van de diepvries erwten toe. Laat niet meer doorkoken nu. Blus met de azijn, kruid met peper en zout en zet opzij. Laat afkoelen. Als de dressing afgekoeld is, voeg dan nog wat olijfolie toe zodat je een mooie dressing hebt.

6

Leg de asperges in een ovenschaal en kruid ze met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.  Leg de aardappeltjes wat meer langs de zijkant. Doe een lepel of 3 van de kaas op de asperges. Zet 10 minuten onder de grill.

7

Werk je bordje af met de dressing, wat verse kruiden en de amandelnoten.

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter