Varkenswangetjes met glühwein en tomaat

januari 3, 2021
Varkenswangetjes

Varkenswangetjes met glühwein en tomaat, een heerlijk winters gerecht met zomerse smaken.

Kerstmarkten zijn een uitvlucht om in het openbaar te kunnen drinken, naar foute muziek te luisteren, room kaas en patatten met spek uit een bakje te eten en warme rode wijn te drinken. I love it. Met dit recept breng ik de kerstmarkt gewoon op je bord. Heerlijk, zachte varkenswangetjes geblust met glühwein en tomaat. Ho ho hou nog wat over voor mij!

Recept in samenwerking met Elvea.

Nog receptjes met de tomaten van Elvea? Klik hier.

 

Ingrediënten voor: 2-4

Ingrediënten

  • 500 g varkenswangetjes
  • 200 ml gluhwein
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 kaneelstok
  • 300 ml bouillon (rund)
  • Klont boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 uien
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 teen look
  • bouquet garni ( laurier, tijm,...)
  • 400 g pelati (Elvea)
  • peper en zout
  • 1 eetlepel maizena
  • 3 eetlepels water

Instructies

1

Smelt de boter in een grote pan.

2

Kruid de varkenswangetjes met peper en zout en bak mooi bruin in de pan.

3

Snijd de ui en look in fijne ringen en voeg toe. Verlaag het vuur en laat rustig bakken. Kruid met peper en zout.

4

Voeg de bloem toe, laat 1 minuut meebakken. Voeg de tomatenpuree en bruine suiker toe. Blus met de wijn.

5

Voeg de bouillon, de bouquet garni, de kaneel en de pelati tomaten toe. Laat op een zacht vuurtje koken tot wanneer het vlees zacht is. Afhankelijk van de kwaliteit zal dat ongeveer 90 minuten duren. Meng de Maizena onder het water en voeg op het einde toe aan de saus om je saus nog wat in te dikken. Serveer.

 

Of een ander recept?

Geen reacties

Laat een reactie achter